Flat Preloader Icon

Cine suntem

Cine suntem

Viziunea bisericii

O comunitate de credincioși maturi în Hristos, relevantă și cu impact în societate.

Istoria noastră

1992
Octombrie
Revelația

M-am simțit chemat să încep o Biserică în centrul Galațiului în noiembrie 1992, când eram în Dallas. După trei zile de post și rugăciune, am primit convingerea că trebuie să mă întorc în România și să încep această lucrare. Deși am întâmpinat îndoieli și împotriviri interioare, am acceptat chemarea lui Dumnezeu. După un an, în 1993, m-am întors acasă și am început să împărtășesc visul lui Dumnezeu cu cei din jur. În 1994 am devenit pastor la Templul Penticostal Galați și am continuat să slujesc în această Biserică timp de 5 ani. - Mihai Dumitrașcu

1998
1998
Articularea filosofiei

Filosofia de lucrare a Bisericii Creștine „Emanuel” este așternută pe hârtie în 1998 și împărtășită liderilor bisericii. Articularea filosofiei este urmată de căutarea de soluții practice pentru începerea noii lucrări în cadrul bisericii.

Decembrie
Negocierea terenului din
strada Morilor 160-162

Câțiva membri ai bisericii nou formate pornesc în căutarea unui spațiu potrivit. Fără resurse financiare dar însoțiți de o călăuzire clară de la Dumnezeu, prin circumstanțe folosite de Dumnezeu, este negociat terenul din Strada Morilor 160-162, Galați.

1999
Martie
Întâlnirile de la Ateneu

Pe 14 martie 1999, cu viziunea articulată și împărtășită, cu inima plină de credință, grupul format atunci din 40 de credincioși lansează noua biserică în cadrul Casei de Cultură din Galați, loc în care mulți oameni au găsit mântuirea și au venit la Hristos.

Biserica „în cort”

Prima „clădire” a bisericii Emanuel a fost un cort. Un cort de pânză. Pe timp de caniculă sau de ger, credincioșii prezenți în acea vreme se adunau sub adăpostul cortului în care s-au ținut slujbele publice, în care au fost găzduiți oameni și în care s-au celebrat nunți. În acea atmosferă simplă, dar plină de speranță, oamenii și-au întărit credința, s-au pregătit pentru slujire, s-au echipat pentru a planta alte biserici în zona din județul Galați și au celebrat adunarea în numele lui Isus Hristos. Fragil, cortul a cedat sub greutatea zăpezii într-o iarnă, dar vor rămâne mereu vii amintirile din acea perioadă și din acei ani de slujire.

2000
Centrul de instruire

Clădirea numită în prezent „Centrul de instruire” a găzduit o vreme slujbele publice ale Bisericii Emanuel. Construcția a început în anul 2000, sub îndrumarea inginerului Vasile Luca. Din 2002 până în 2010, Centrul de instruire a fost locul de întâlnire al evenimentelor bisericii. Cu ajutorul proiectării video, slujbele ținute la primul etaj erau transmise la etajul următor pentru că spațiul era neîncăpător. În această perioadă, biserica a experimentat bucuria de a vedea oamenii venind la credință, botezându-se, echipându-se pentru slujire și implicându-se în a fi de folos altora. Perioada aceasta a pregătit biserica pentru etapa care avea să urmeze.

2006
Demisolul unei viitoare clădiri

În anul 2006 au început săpăturile pentru demisolul auditoriului Bisericii Creștine „Emanuel”. Lucrările au fost începute de ing. Vasile Luca și continuate apoi de către pastorul Eugen Iordache.

Orice structură trainică are la bază un fundament puternic. Demisolul viitoarei clădiri arată un șantier în lucru, un spațiu nefinisat, un loc frământat.

Decembrie
Demisolul unei viitoare lucrări

În același mod, în mod nevăzut, în interiorul credincioșilor de atunci, Dumnezeu lucra „demisolul” lucrării de mai târziu a Bisericii Emanuel. În decembrie 2010, se inaugura sala din demisolul Auditoriului în care au avut loc slujbele pentru 11 ani.

2021
Noiembrie
Noul Auditoriu, o nouă etapă în lucrare

De la șantier la edificiu, de la gropi pline de praf la pereți finisați, de la mortar la lumini, clădirea de care se bucură astăzi Biserica Emanuel este despre oameni! Resursele care au fost adunate, dăruite, prețuite și puse în slujba lui Isus și în slujba celor pentru care a murit Isus. Construcția a fost un proces lent, cu o pauză de 9 ani, cu eforturi de a strânge fonduri, dar astăzi slujește drept loc de întâlnire pentru toți cei care își caută pacea.
Biserica Emanuel este o biserică multigenerațională, matură în Hristos și cu impact în societate.

Liderii bisericii

Mihai Dumitrașcu

Pastor coordonator

Eugen Iordache

Pastor Asistent

Dorin Dumitrașcu

Pastor Asistent

Vino să fii împreună cu noi!

Vino să fii împreună cu noi!

Duminică

Începând cu ora 10:00

Miercuri

Începând cu ora 19:00

Urmărește-ne pe social media:

© 2023 Biserica Creștină Emanuel Galați. Toate drepturile rezervate.