Flat Preloader Icon

Emanuel 24

Ucenicia: conformare sau transformare?

Ucenicia biblică este transformarea întregii ființe, nu doar o adaptare comportamentală

Chemarea Mântuitorului pentru noi este să facem ucenici, ucenici din toate neamurile. Dar nu de puține ori, în slujirea noastră observăm persoane care îmbătrânesc venind la slujbe fără să se maturizeze. Este mult mai la îndemână să se adapteze la formele noastre, în loc să experimenteze transformarea inimii. Conformismul nostru ne împiedică să vedem adevărata  stare a inimii noastre.

Deseori ne întrebăm care este produsul final al Bisericii? Ce dorește Dumnezeu de la Biserica Sa? Cum arată o Biserică orientată pe facerea de ucenici? Dar liderii ei?

Nu de puține ori observăm că Bisericile sunt orientate pe programe și nu pe scopuri, nu se are în vedere procesul prin care inima să fie transformată, ci mai degrabă pe transmiterea de informații și poate un „spectacol” bun.

Conferința „Emanuel 24” își propune să abordeze ucenicia ca pe un proces relațional, intenționat, care are în vedere schimbarea holistică a credinciosului, nu doar o adaptare comportamentală.

Vă invităm, împreună cu echipa de lideri ai bisericii în care slujiți, să participați la conferința „Emanuel 24”, investind semnificativ în formarea continuă a slujitorilor, care la rândul lor vor lucra la împlinirea scopurilor Bisericii.

Vorbitori

MIHAI DUMITRAȘCU

Mihai Dumitrașcu este pastor fondator al Bisericii Creștine „Emanuel”, Galați. Coordonează programul A.T.S. (Advanced Training Study) – Teologie Pastorală precum și organizația ProLider unde, împreună cu o echipă de pastori, lucrează la dezvoltarea unei rețele informale de lideri care se dezvoltă continuu. De asemenea, Mihai este președintele Comunității Regionale Penticostale, Constanța.

Mihai este căsătorit și, împreună cu soția lui, Neli, au 3 copii, iar acum se bucură de statutul privilegiat de a fi bunic.

CRISTIAN BARBOSU

Cristian Barbosu este pastorul Bisericii „Harvest”, din Arad, România. Este căsătorit cu Anne, o franțuzoaică crescută într-o familie de medici misionari în Ciad, Africa, și împreună au trei fete: Fiona (27), Tara (23) și Eden (13).

Pasiunea lui Cristian este predicarea, mentorarea, cititul și drumețiile pe munte. A scris mai multe cărți și susține conferințe pe teme creștine pe plan național și internațional, iar emisiunile sale la radio și TV sunt distribuite săptămânal pe diverse canale media.

Motivat fiind de exemplul fiilor lui Isahar care „se pricepeau în înțelegerea vremurilor”, Cristian este preocupat de câștigarea generației contemporane și revitalizarea bisericii.

RADU GHEORGHIȚĂ

Radu Gheorghiță este profesor universitar în științe biblice la „Midwestern Baptist Theological Seminary”, din Kansas City. Profesorul Gheorghiță este născut în România, a terminat Facultatea de Fizică a Universității „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca. A urmat studiile de masterat în teologie la „Trinity Evangelical Divinity School”, Deerfield, S.U.A., și studiile de doctorat la Universitatea „Cambridge”, Marea Britanie. Din anul 2015, conduce programul de doctorat vocațional al seminarului MBTS, Doctor of Ministry, conceput pentru pastorii din România și Europa de Est. Radu Gheorghiță este prezbiter al Bisericii Baptiste Române Bethel, Viena.

CIPRIAN-FLAVIUS TERINTE

Ciprian-Flavius Terinte este pastor în Biserica Penticostală „Vestea Bună” din București, profesor universitar la Institutul Teologic Penticostal din Bucureşti și conducător de doctorat în cadrul Universității din București.

În cei peste douăzeci de ani de activitate pastorală și universitară a scris numeroase articole teologice, a ținut prelegeri în conferințe academice și pastorale și a publicat cărți ce reflectă interesul său pentru studiul Scripturii și păstorirea Bisericii lui Hristos – Viaţa Bisericii conform metaforelor pauline; Conducerea bisericească în scrierile Noului Testament; Scrierile Noului Testament; Epistola către coloseni. De la text la predică; Odihnă la umbra Celui atotputernic. Meditații biblice din vremea pandemiei.

FLAVIU COMAN

Păstor în Biserica Penticostală Betleem, din Medgidia și lucrător cu tinerii de peste 25 de ani. Este președintele organizației de tineret Vital 10/10 și vicepreședintele Centrului Român de Studii Transculturale, Constanța. Din 2001 Flaviu este căsătorit cu Lidia, având împreună patru copii: Aida, Alicia, Elias și Evie.

OVIDIU GHIȚĂ

Ovidiu Ghiță este pastorul Bisericii Creștine Baptiste „Sfânta Treime”, din Galați din anul 1989. Absolvent al Universității din Galați și beneficiar al unor programe de pregătire în ucenicie și teologie (Navigatorii, BEE, London Bible College – cursurile ținute în România, ATS), este implicat activ în păstorire și echipare de slujitori pe câteva platforme în afară de biserică: BIG Impact, ATS, Comunitatea de Brăila.

Este căsătorit cu Mioara din anul 1978 şi are doi copii, Iulian şi Iulia Dorothea.

LUCIAN ROTARU

Lucian Rotaru este pastor al Bisericii Betel din Constanța, începând din anul 2010. A studiat teologie pastorală la Institutul Teologic Penticostal din București (absolvent 2007) și teologie sistematică la Institutul Teologic Baptist din București (absolvent 2010). De asemenea, a continuat să studieze teologie practică în cadrul programului ATS de la Big-Impact (absolvent 2013) și în cadrul școlii internaționale Asbury Theological Seminary din Kentucky, SUA (absolvent D.Min. în anul 2019).

Din dorința de a vedea o generație de lideri creștini bine echipați pentru lucrare, este implicat în proiecte frumoase din zona aceasta a slujirii creștine: ProLider, ATS și CRST. Lucian este căsătorit cu Elisabeta (din anul 2008) și e tată a doi copii: Sofia și Mihnea.

ADRIAN VLAD

Adrian Vlad este absolvent al facultății de Teologie pastorală în cadrul Institutului Teologic Penticostal – București (2008) și al programului de master în Istoria gândirii creștine în cadrul Pentecostal Theological Seminary (Tennessee, SUA). A colaborat cu colegiul Ekklesia, ramura din Nashville, TN, predând un curs de specializare (Divine Healing).

Are un doctorat pe Predicare și Leadership în cadrul Seminarului Asbury Theological Seminary din Kentucky SUA. Este vice-președintele asociației ProLider. În 2011 s-a căsătorit cu Ronela-Iemima Vlad și împreună au trei copii, Rebeca, Daniel și Anna.

LAURENȚIU ȘI CLARA BĂRBULESCU

Sunt căsătoriți de 33 de ani și au trei copii adulți (28, 27 și 23 ani).

Sunt coordonatorii departamentului „Family Life” în Asociația „Alege Viața”, fiind implicați ca vorbitori la conferințe pentru cupluri căsătorite/părinți, în conducerea grupurilor mici de familii și în instruiri privind folosirea resurselor video „Arta Căsniciei”, „Ascensiunea” și „Arta de a fi părinte”. Au 30 ani de experiență în mentorarea tinerilor și 17 ani în consilierea și mentorarea cuplurilor logodite și căsătorite.

ANDY FRONIUS

Andy Fronius este un expert în marketing pentru Generația Z și un antrenor de social media din Mediaș, România. Ca fondator și director al https://mrjugendarbeit.com, Andy conduce o lucrare de pionierat dedicată echipării lucrătorilor de tineret, părinților și profesioniștilor din țările vorbitoare de limbă germană. Munca sa se concentrează pe furnizarea de resurse de ultimă generație, formare și instrumente pentru a naviga peisajul în continuă evoluție al culturii tineretului și angajamentului digital.

Pe lângă slujirea sa, Andy este un antrenor foarte căutat pentru creatori, ajutându-i să valorifice puterea platformelor digitale pentru a-și amplifica mesajul și a-și crește influența. Prin sesiuni de coaching personalizate, el îi împuternicește pe creatori să dezvolte strategii inovatoare de conținut, să utilizeze eficient social media și să construiască comunități online angajate. Coaching-ul lui Andy se bazează pe înțelegerea sa profundă a atât aspectelor tehnologice, cât și relaționale ale slujirii digitale moderne.

Împreună cu soția sa, Ana, Andy este și un părinte dedicat pentru cei patru copii adoptați din România, exemplificând angajamentul său de a cultiva relații puternice și hrănitoare atât în viața personală, cât și în cea profesională.

MARCEL OPRIȘ

Marcel Opriș este unul din pastorii Bisericii „Harvest” Arad, cu o expertiză în grija pastorală de aproape 15 ani. Este licenţiat în teologie pastorală şi master în consiliere şi asistenţă socială. Este implicat în mai multe lucrări: pastorală, predicare, asimilare (conectare și integrare), consiliere, rugăciune, administrație bisericească.

CORINA MANOLE

Născută în afara mediului evanghelic, Corina a avut harul de a fi condusă la biserică de la o vârstă fragedă, de oameni devotați lui Dumnezeu și la 13 ani a cunoscut bunătatea iertării lui Dumnezeu. S-a pregătit pentru a deveni profesoară de istorie, dar de 18 ani încearcă să scrie pagini de istorie în viețile copiilor din școli și grădinițe împreună cu AMEC ( Asociația Misionară pentru Educarea Copiilor).

ȘTEFANIA BOTEZ

Psiholog, psihoterapeut, membru fondator și președinte al Asociației Consilierilor Creștini din România.

Psihoterapeut sistemic de cuplu și familie, profesează la Cabinetul individual de psihologie. De asemenea, începând cu 2006, exercita activități de trainer, supervizor și consilier creștin în cadrul ACCR.

Contribuie activ, alături de colegii săi, la promovarea conceptului de consiliere creștină în România și diaspora, prin activități de instruire după standarde profesionale, cursuri, seminarii și conferințe.

În biserica locală are un grup de mentorare pentru fete și femei, facilitând întâlniri de studiu biblic, dezvoltare personală și creștere spirituală.

Valorile împărtășite în viață și activitate: respectul pentru unicitatea și importanța fiecărei ființe umane din perspectivă antropologic creștină, confidențialitatea, speranța, gentilețea și voioșia.

Motto:„Sufletul binefăcător va fi săturat și cel ce udă pe alții va fi udat și el." - Pv. 11:25

MARIAN DUMITRAȘCU

Marian este tehnician dentar și absolvent de Științe Economice, în prezent prezbiter în în Biserica Creștină Emanuel, unde este și membru al bordului pastoral.

A urmat cursuri de plantare de biserici la Misiunea Mondială Unită, Teologie Pastorală la ITS și cursuri BEE, conducând grupuri BEE în sud-estul țării și plantând biserica din Vasile. Alecsandri, iar acum păstorește biserica din Tecuci.

MIHAI COZMIUC

Mihai Cozmiuc este diacon și unul din coordonatorii lucrării de închinare a Bisericii Harvest Arad. Este licențiat în Arte, director muzical și lider de închinare din anul 2005. Este profesor de pian, cu o experiență de peste 20 de ani, pasionat să descopere și să formeze slujitori în lucrarea de închinare prin muzică. Mihai este căsătorit cu Loredana și împreună o au pe Abigail (căsătorită cu Mark Megyes). Este o persoană plină de viață, optimistă și întotdeauna cu glumele la el. Îi place să călătorească în special în locuri unde muntele întâlnește apa.

TIBERIUS BUDULEA

Tiberius Budulea este consultant, trainer și coach la Trend Consult. A lucrat o vreme în jurnalism, apoi a trecut spre vânzări iar la 25 de ani era deja manager național. A lăsat apoi cariera în management ca să facă training și consultanță. Acum are 47 de ani, e în Trend de aproape 17 și jobul lui îl pune în contact cu 1.000 de oameni în fiecare an, de la care are mereu ceva de învățat.

Sesiuni Plenare

Sesiune plenară #1: MIHAI DUMITRAȘCU

Sesiune plenară #2: CRISTIAN BARBOSU

Sesiune plenară #3: RADU GHEORGHIȚĂ

Ateliere

Atelier #1 Căsnicia și tiparul de gândire al fiecăruia

LAURENȚIU ȘI CLARA BĂRBULESCU

O doamnă ne-a spus odată că esențial în căsnicie este modul în care ne raportăm la „bagajul“ cu care am venit fiecare în relație. Multe dintre neînțelegerile pe care le avem în căsnicie sunt cauzate de un anumit tipar de gândire, pe care l-am dobândit de-a lungul timpului, tipar care ne face să acționăm fără să vrem într-un mod ofensator sau neplăcut la adresa celuilalt, sau la adresa copiilor.

În cadrul atelierului vom discuta despre cinci tipare de gândire, felul în care fiecare afectează relațiile, dar vom vorbi și despre soluțiile oferite de Dumnezeu.

Dacă doriți să identificați tiparul dvs, vă rugăm să completați chestionarul TIPARE DE GÂNDIRE, până la 10 septembrie, și veți primi rezultatul prin email, înainte de conferință. Observație: Puteți participa la acest atelier chiar dacă nu completați chestionarul respectiv.

Linkul chestionarului TIPARE DE GÂNDIRE

Pentru a primi rezultatul, este nevoie ca fiecare, și soțul și soția să completeze chestionarul.

Atelier #2 Cum să ridici imaginea de sine a partenerului de viață

LAURENȚIU ȘI CLARA BĂRBULESCU

Am citit într-o dimineață acest proverb: „Iubește-mă când o merit cel mai puțin, pentru că atunci am cea mai mare nevoie de dragostea ta!” și m-am gândit că soțul/ soția reprezintă întotdeauna o oglindă pentru celălalt. Atunci când te uiți la partenerul tău vezi cum ești în imaginea lui: fie vezi acceptare - care duce la siguranță și încredere, fie vezi respingere - care duce la teamă și retragere în tine.

La atelierul „Cum să ridici imaginea de sine a partenerului de viață” vom afla împreună cum să aducem la suprafață lucrurile cele mai bune din „jumătatea” noastră.

Atelier #4 Indicativul teologic și imperativul moral în predicarea biblică formativă - Partea I

CIPRIAN TERINTE

Pastorul Prof. univ. dr. Ciprian Terinte va conduce două ateliere privitoare la predicarea biblică, care stau sub titlul „Indicativul teologic și imperativul moral în predicarea biblică formativă”. În primul atelier, vor fi tratate indicativul teologic și imperativul moral ca elemente indispensabile și indisolubil unite în predicarea formativă. De asemenea, vor fi luate în discuție câteva exemple ilustrative de fundamentare teologică a hortativului omiletic.

Atelier #5 Indicativul teologic și imperativul moral în predicarea biblică formativă - Partea II

CIPRIAN TERINTE

În cadrul celui de-al doilea atelier, vor fi abordate strategii pastorale și retorice de realizare a echilibrului optim dintre fundamentul teologic și apelul aplicativ, pentru ca predicarea biblică să capete un puternic impact formativ.

Atelier #6 Momentul zero (Encounter)

FLAVIU COMAN

Nu avem în limba română un cuvânt care să redea în mod adecvat semnificația cuvântului Encounter. Termenul englezesc comportă două aspecte: o întâlnire și o confruntare. De pildă, Iacov s-a întâlnit cu Dumnezeu la Peniel, dar acolo a fost chiar o luptă, o confruntare pe care a câștigat-o pierzând. Prin Encounter avem în vedere un timp special în care adevărurile Evangheliei se așază într-un mod profund în viața și în experiența noastră, permițându-i lui Dumnezeu să „câștige” lupta cu noi, conducându-ne la supunere în toate domeniile vieții noastre.

În mediul evanghelic, deseori vorbim despre iertare, biruință, vindecare sufletească, eliberare de poveri, împuternicire și folosirea autorității spirituale, dar rareori credincioșii sunt conduși în experimentarea acestor realități spirituale, astfel că mulți le caută ani la rând, cu puțin succes.

O întâlnire cu Isus este cea mai frumoasă experienţă pe care o poate avea orice fiinţă umană. La aceste întâlniri creștinul este ajutat să stea faţă în faţă cu Dumnezeu şi cu Cuvântul Său, să își rezolve trecutul său şi să dezrădăcineze influențele negative din viaţa sa, pășind într-o viață de biruință și într-un viitor mai bun. Scopul Encounterului

  • Sesiunile de învățătură biblică, timpul de slujire în rugăciune, grupurile mici şi resursele video, vor ajuta participantul:
  • să fie sigur de mântuirea lui;:
  • să experimenteze o pocăinţă sinceră şi reală;:
  • să rupă legăturile care îl leagă de trecut;:
  • să primească vindecare emoţională (lăuntrică);:
  • să primească şi să experimenteze plinătatea Duhului Sfânt;:
  • să înțeleagă bine viziunea bisericii.:

Atelier #9 Disciplinele spirituale în viața ucenicului

OVIDIU GHIȚĂ

Atelierul „Disciplinele spirituale în viața ucenicului” îi ajută pe cei implicați în acest proces (ucenic sau ucenicizator) să înțeleagă că transferul de valori, perspective și practici în vederea creșterii spirituale se face prin mijloacele lăsate de Dumnezeu pentru aceasta: Cuvântul (care trebuie asimilat), rugăciunea, solitudinea, călăuzirea, etc, și că aceste mijloace trebuie aplicate consecvent, disciplinat. Veți înțelege care este rolul concret a fiecărei discipline spirituale în procesul uceniciei și cum puteți crea deprinderi durabile în toate acestea. În plus, avem încrederea că la final veți fi motivați să le practicați cu pasiune.

Atelier #10 Rolul grupului mic în procesul uceniciei

OVIDIU GHIȚĂ

Atelierul „Rolul grupului mic în procesul uceniciei” evidențiază că ucenicia reprezintă o relaţie intenţionată prin care ne trăim viaţa împreună cu alţi credincioşi (Marcu3:14) provocându-ne reciproc la o transformare holistică în Cristos (Coloseni1:28-29) şi la multiplicare (Matei28:19-20), într-un mediu plin de har şi adevăr (Ioan1:14), sub călăuzirea Duhului Sfânt (Ioan16:7-15).

Vom înțelege ce gen de grup mic blochează procesul de ucenicie și care ar trebui să fie parametrii și ingredientele unui grup mic eficient în ucenicie. Și, nu în ultimul rând, cum se poate crea și dezvolta un astfel de grup mic.

Atelier #11 Formarea inimii slujitoare

MIHAI DUMITRAȘCU​

Dumnezeu formează un lider de-a lungul vieții. Pentru creșterea lui folosește evenimente, crize, oameni, timp precum și răspunsul lucrătorului. În programul Său de instruire, Dumnezeu întotdeauna adaptează curricula pentru a ne fi cea mai potrivită pentru noi. Astfel, un slujitor trece prin mai multe faze care lucrează la formarea inimii lui. Fazele sunt perioade de timp care în viața reală nu pot fi delimitate de fiecare dată cu exactitate.

În acest atelier te vei familiariza cu etapele formative în care Dumnezeu este interesat de dezvoltarea inimii de slujitor și apoi vei fi pus în fața pericolelor care pândesc inima slujitorului pentru a nu trece cu bine prin fiecare etapă a slujirii lui. Vei fi ajutat să înțelegi unde te găsești tu în acest proces și ce trebuie să faci pentru a finaliza cu bine slujirea ta.

Atelier #12 Piedici în procesul uceniciei

MARIAN DUMITRAȘCU

Biserica evanghelică a ajuns slabă și prea dependentă de mijloace artificiale, care pot doar să simuleze adevărata putere spirituală. Bisericile sunt prea puțin centre de pregătire a sfinților, și prea mult sanatorii de recuperare.

În acest atelier vom parcurge împreună piedicile care au făcut ca ucenicia să nu mai fie văzută motorul bisericii. De asemenea, vei descoperi de ce pentru tine nu este esențial să faci din ucenicie scopul principal.

Atelier #14 Pericolul legalismului în viața unui ucenic

CRISTI BARBOSU

Calea lui Isus este una singură dar alternativele sunt multe. O astfel de cale falsă și periculoasă este legalismul, care adesea înșeală credincioșii să confunde, ba chiar să-și înlocuiască ucenicia cu legalismul. Pericolul e mare, fiindcă se folosesc și răstălmăcesc versete biblice în justificarea lui, și se invocă tradiții și norme bisericești care ajung să înlocuiască criteriile uceniciei și standardele ei, ajungând astfel să îndepărteze credinciosul de Cristos, dându-i impresia în același timp, că îl apropie. În acest atelier vom expune pericolul legalismului, expunând și analizând biblic și teologic minciunile și mecanismele lui.

Atelier #15 Servant leadership in mod practic

TIBERIUS BUDULEA

Ce înseamnă să obții rezultate fără să iți compromiți valorile personale?

Ce rol au relațiile în succesul slujirii noastre?

Vino la atelierul: Servant leadership în mod practic pentru a afla răspunsul la aceste întrebări!

Rețele

Anul acesta am introdus rețelele. O rețea cuprinde o serie de trei întâlniri pe aceeași temă. De aceea, atunci când vei alege rețeaua la care să te înscrii, ține cont că vei participa la 3 sesiuni cu același vorbitor pe tema aleasă.

Rețeaua #1 Ghid de implementare a uceniciei în biserica locală

MIHAI DUMITRAȘCU/ ADI VLAD/ LUCIAN ROTARU

Ghidul de ucenicie oferă resurse practice pentru liderii bisericilor, în vederea implementării uceniciei la nivelul bisericii locale.

Pentru împlinirea scopului, ne propunem următoarele obiective:

  • Identificarea etapelor uceniciei
  • Elaborarea unei strategii pentru fiecare etapă
  • Implementarea uceniciei la nivelul întregii biserici, prin mobilizarea credincioșilor în acest proces.

Rețeaua #2 Cum poate conducerea bisericii să creeze și să susțină procesul uceniciei în biserică?

CRISTIAN BARBOSU

În această rețea, vei fi expus atât general cât și specific la o strategie de creare, implementare, menținere și evaluare a unui sistem de ucenicie funcțional în biserică. Vei înțelege cum poate fi pusă viziunea în practică prin exemple practice și personale.

Rețeaua #3 Ucenicie nu doar conectare, nu doar ospitalitate

MARCEL OPRIȘ

Vremurile noastre sunt vremurile primei impresii, unde prima experiență a oamenilor cu biserica poate deveni și ultima. Ca sa evităm asta e important să ne reamintim că ucenicizarea începe încă din parcarea bisericii, încă din zona de hol cu mult înainte de prima cântare și de prima propozitie rostită de cel ce predică. Ce ar trebui să facem înainte de începerea serviciilor bisericii? Dar după? Cum ne arătăm dragostea față de oaspeții bisericii? Dar față de membri? Ce lucrare a bisericii se ocupă de cultura de dragoste, de welcome, aceea cultură de gazda care primește cu excelentă?

Impactul acestei lucrări trebuie să fie transformațional. Scopul acestei lucrări este ucenicia și are la bază un proces prin care un simplu vizitator al bisericii tale poate deveni un membru activ, adică ucenic destoinic în trupul lui Cristos.

Vino cu noi la această rețea ca să descoperim răspunsurile.

Rețeaua #4 Transformare profundă - echipare complexă

ȘTEFANIA BOTEZ

Apostolul ne îndeamnă: „fiți oameni, întăriți-vă!"

Urmându-i sfatul, pentru un proces de transformare profund, restructurativ, avem nevoie să ne „cercetăm pe noi înșine", să știm să analizăm și să înțelegem corect mecanismele dinamicilor care ne animă. Vom crea astfel și mai mult premiza unei introspecții vulnerabile și autentice, devenind un „pământ bun" pentru sămânța dătătoare de neprihănire a Adevărului lui Dumnezeu.

Transformarea va facilita creșterea și rodirea, așa încât să putem fi oameni destoinici pentru orice lucrare bună. Vrem să înțelegem împreună fenomene și concepte ca „sinele" și „personalitatea", modul în care se conturează dinamica acestora, felul în care aceste structuri ale sufletului nostru ne amprentează viața, trăirea și acțiunile.

De asemenea, vom desluși prezența și modul de operare al unor mecanisme de apărare, deprinderi ale firii noastre naturale, vechi, ce deseori prin prezența lor „zădărnicesc" lucrarea lui Dumnezeu în noi. Pentru a ne „dezbraca de omul cel vechi" și a reuși să ne asumăm chipul celui nou este necesar să înțelegem aceste mecanisme, permițând destructurarea și înlocuirea lor cu prezența vieții noi, din Dumnezeu.

Așadar, te așteptăm să călătorim împreună într-un demers al introspecției, al autenticității și transformării asumate, știind că doar astfel putem fi împreună lucrători cu Dumnezeu la planul și lucrarea Lui în noi și prin noi, pentru înaintarea Împărăției Sale.

Rețeaua #5 Comunicare cu impact

CORINA MANOLE

CINE sunt cei cărora ne adresăm la școala duminicală, grupuri mai mari sau mai mici de preșcolari, copiii sau adolescenți?

Generația Alpha este noua generație care crește tăcută lângă noi.

Mai are CEVA de spus Dumnezeu acestei generații?

CE trebuie să comunicăm generației care trăiește cu ochii în ecrane, într-o lume tehnologizată?

CUM putem comunica astfel încât mesajul să fie auzit?

Într-o lume acaparată de mesaje asurzitoare care vor să pună stăpânire pe mintea și inima lor, mai putem comunica acestei generații?

Dumnezeu este interesat și de această generație, iar noi suntem chemați să mergem să le spunem.

Rețeaua #6 Rolul echipei de laudă și închinare în biserică

MIHAI COZMIUC

Dacă faci parte din echipa de laudă și închinare a bisericii tale, te aștept la rețeaua: Rolul echipei de laudă și închinare în biserică care va cuprinde trei sesiuni:

  • Sesiunea #1 - Planificarea serviciilor verticale
  • Sesiunea #2 - Recrutarea voluntarilor & nivele de creștere în lucrarea de închinare
  • Sesiunea #3 - Întrebări & răspunsuri

Rețeaua #7 „Călcați pe urmele mele.” Modelul Paulin de Ucenicizare

RADU GHEORGHIȚĂ

Rețeaua Modelul Paulin de Ucenicizare își propune să analizeze tiparul ucenicizării creștine în gândirea și practica apostolului Pavel. Acest tipar poate fi desprins atât din scrierile Pauline cât și din cartea Faptele Apostolilor. Deși oricare scriere a apostolului ar putea constitui un bun manual de ucenicizare, pentru prezenta rețea ne vom limita la grupul epistolelor pastorale și la epistola către Filimon, laolaltă cu câteva pasaje semnificative din cartea Faptele Apostolilor. În partea practică a rețelei mă voi concentra pe un singur domeniu în care am încercat să aplic metoda uceniciei Pauline în lucrarea pe care o fac la catedră și la amvon.

Rețeaua #8 Maximizarea opțiunilor oferite de rețelele de socializare pentru propovăduirea evangheliei

ANDY FRONIUS

Partea I - Cum să pornești o misiune pe You Tube fără a-ți părăsi slujba: Ghid detaliat pentru creatorii de conținut digital creștin

Partea a II-a - Maximizarea potențialului misiunii de a ajunge cât mai departe: Generator de idei pentru You Tube în scopul de a obține vizualizări și abonați

Partea a III-a - O versiune simplificata a dezvoltării de conținut creștin: Metode eficiente pentru You Tube, email-uri și rețele sociale

Detalii Organizatorice

Cum plătesc?

Până pe data de 1 septembrie, taxa este de 290 lei și include: materialele conferinței, pauzele de cafea, mesele de prânz de vineri și de sâmbătă. După data de 1 septembrie, taxa va fi de 350 lei.

La grupuri de 5 participanți se oferă reducere de 10%.

Plata se va efectua în contul de mai jos:
Nume cont: Biserica Creștină Emanuel
Bancă: Banca Comercială Română
Adresa băncii: Str. Brăilei nr. 35, Galați, 800306
IBAN: RO70RNCB0141032879200001
SWIFT: RNCBROBUXXX
Cu specificarea: donație conferință pentru <Numele participantului>

Înscrieri​

Conferința va fi cu prezență fizică.
Termenul limită pentru înscrieri este de 13 septembrie (în limita locurilor disponibile). După ce ai achitat taxa apasă pe butonul de mai jos ca să te înscrii

Program

Joi, 19 septembrie

16:00 - 17:45
Sosirea participanților, înregistrare, cafea

18:00 - 19:30
Sesiune plenară 1 - închinare și mesaj - Mihai Dumitrașcu

*Cina nu este asigurată de organizatori

Vineri, 20 septembrie

9:00 - 9:30
Închinare

9:30 - 10:00
Pauză de cafea (orientare săli)

10:00 - 11:30
Rețele

11:30 - 11:45
Pauză

11:45 - 13:00
Rețele

13:00 - 15:00
Masa de prânz, interacțiune

15:00 - 16:30
Sesiune ateliere 1

16:30 - 16:45
Pauză

17:00 - 18:30
Sesiune plenară 2 - închinare și mesaj - Cristian Barbosu

*Cina nu este asigurată de organizatori

Sâmbătă, 21 septembrie

9:00 - 10:30
Rețele

10:30 - 11:00
Pauză de cafea

11:00 - 12:30
Sesiune ateliere 2

12:30 - 14:00
Sesiune plenară 3 - închinare și mesaj - Radu Gheorghiță

14:00
Prânz

Contact

secretariatemanuelgalati@gmail.com

Sugestii de cazare​

Vino să fii împreună cu noi!

Vino să fii împreună cu noi!

Duminică

Începând cu ora 11:00

Miercuri

Începând cu ora 19:00

© 2023 Biserica Creștină Emanuel Galați. Toate drepturile rezervate.