Flat Preloader Icon

Emanuel 23

Conducerea creștină presupune dezvoltarea continuă.

Astfel învățăm mereu și mereu arta conducerii în biserică, cultivăm abilitățile organizaționale, investim în lucrarea cu copiii și cu tinerii, practicăm un management eficace, lucrăm la dezvoltarea echipei de conducere și la administrarea conflictelor și facem progrese semnificative în dezvoltarea infrastructurii necesare unei lucrări frumoase. Totuși, realizăm că este o dimensiune pe alocuri neglijată (deși vitală pentru conducerea spirituală), și anume cultivarea spiritualității, a dependenței de Duhul Sfânt.

Metodele și strategiile sunt mai mult decât necesare, dar nimic nu are un impact mai semnificativ decât o spiritualitate sănătoasă. Ea face loc Duhului Sfânt pentru ca acesta să aducă viața cea nouă în comunitățile noastre, să mute cântecele și rugăciunile noastre de la performanță la o închinare în Duh și adevăr. Predicarea devine transformatoare, iar ucenicia îi mută pe credincioși de la cei care se conformează la cei ce se schimbă în asemănarea cu Hristos.

Conferința Emanuel 23 are ca scop dezvoltarea dependenței noastre în slujire de Dumnezeu, cultivând o inimă sensibilă la ce spune Duhul, bisericii astăzi. Prin sesiunile plenare și multitudinea de ateliere la care vom participa, vom fi invitați să înțelegem dependența de Duhul, să practicăm slujirea prin Duhul și să cultivăm o viață de slujire evlavioasă, având perspectiva biblică asupra conducerii creative a Bisericii secolului al XXI-lea.

Cumpără ateliere

O conferință unde am petrecut un timp de calitate cu oameni care inspiră! Dumnezeu a lucrat cu putere în noi, între noi și prin noi! Fă ordine în prioritățile tale atât în slujire, în familie dar mai ales, în viață!

Vorbitori

MIHAI DUMITRAȘCU

Mihai Dumitrașcu este pastor fondator al Bisericii Creștine „Emanuel” Galați. Coordonează programul A.T.S. (Advanced Training Study) – Teologie Pastorală precum și organizația ProLider unde, împreună cu o echipă de pastori, lucrează la dezvoltarea unei rețele informale de lideri care se dezvoltă continuu.

Mihai este căsătorit și împreună cu soția lui Neli, au 3 copii, iar acum se bucură de statutul privilegiat de a fi bunic.

NELU FILIP

Pastorul Nelu Filip este Președintele Cultului Creștin Penticostal din România, ales în cel de-al 12-lea congres electiv, din 04 noiembrie 2022. A studiat la Christ for The Nations Institute din Dallas, Texas, SUA, apoi la Institutul Teologic Penticostal din București și la Facultatea de Jurnalism a Universității Tibiscus din Timișoara. În anul 2005 a fondat Biserica Poarta Cerului pe care o păstorește și în prezent.

IOAN SZASZ

Ioan Szasz s-a născut în anul 1969 în orașul Beclean, jud. Bistrița-Năsăud. Este căsătorit cu Mihaela și au trei copii: Iulia, Natalia și Sophia.

După absolvirea ITP București, a slujit timp de 7 ani ca pastor în Biserica Betania din Oradea, după care, în anul 2006, a plantat Biserica RCF în Kitchener, Ontario, Canada, biserică pe care a păstorit-o timp de 15 ani, până în anul 2021.

Actualmente este pastor în Biserica Sfânta Treime din Bistrița și profesor la ITP București, unde ocupă și poziția de prorector.

DORIN DUMITRAȘCU

Dorin Dumitrașcu este pastor în Biserica Creștină Emanuel din Galati, lucrător cu tinerii de peste 25 de ani. Conduce organizația ProVeritas- Adevărul te face liber și e vicepreședinte al organizației Vital 10/10. E căsătorit cu Nicoleta și au un copil, Robert.

FLAVIU COMAN

Păstor în Biserica Penticostală Betleem, din Medgidia și lucrător cu tinerii de peste 25 de ani.

Este președintele organizației de tineret Vital 10/10 și vicepreședintele Centrului Român de Studii Transculturale (CRST), Constanța. Este membru fondator a ProLider și parte a echipei de creație. Din 2001 Flaviu este căsătorit cu Lidia, având împreună patru copii: Aida, Alicia, Elias și Evie.

CORNELIU MATEI

Corneliu Matei este căsătorit cu Nadejda și au trei copii de care se bucura. Este compozitor care a colaborat cu foarte mulți interpreți creștini ( Alin Timofte, Emma Repede, Ionut Crăciun, Bianca Alexa și alții) de asemenea a compus cântece pentru multe trupe - Not an idol, Sanctus ProDeo, BBSO, Rhema Band, Amadeo și altele. A tradus și adaptat foarte multe cântece ( Waymaker, The Blessing, Holy Forver și multe altele). A format multe grupuri de laudă și închinare. Este profesor de muzică, predă pian si chitară. A studiat Facultatea de muzică si Facultatea de psihologie. Corneliu este membru în Biserica „Filadelfia”, Suceava.

LAURENȚIU ȘI CLARA BĂRBULESCU

Sunt căsătoriți de 33 de ani și au trei copii adulți (28, 27 și 23 ani). Sunt coordonatorii departamentului Family Life în Asociația Alege Viața, fiind implicați ca vorbitori la conferințe pentru cupluri căsătorite/părinți, în conducerea grupurilor mici de familii și în instruiri privind folosirea resurselor video Arta Căsniciei, Ascensiunea și Arta de a fi părinte. Au 30 ani de experiență în mentorarea tinerilor și 17 ani în consilierea și mentorarea cuplurilor logodite și căsătorite.

DORU CÎRDEI

Doru Cîrdei este pastorul fondator și coordonator al Bisericii Filadelfia din municipiul Chișinău. De la înființarea ei în anul 1994, Biserica Filadelfia, a crescut contribuind la înființarea multor biserici în diferite localități din Republica Moldova și a fondat și administrează Liceul Moldo-Finlandez – instituție creștină de învățământ, Universitatea Moldo-Americană și Centru Creștin Betania – orfelinat de tip familial.

Pastorul Doru are o mare pasiune pentru dezvoltarea liderilor, înființarea bisericilor dătătoare de viață și misiunea transculturală. El este membru al Comitetului de Referință al Agenției Penticostale de Misiune Externă din România, care identifică, instruiește, acreditează, trimite și susține misionari în diferite țări ne-evanghelizate, și este membru fondator al Asociației ProLider din România, care slujește liderilor și potențialilor lideri în vederea dezvoltării lor și a organizațiilor pe care le conduc.

Doru este căsătorit cu Nadia, împreună sunt părinții a patru copii și a obținut titlul de Master în Biblie și Teologie la Evangel Theological Seminary, Kiev, Ucraina.

PAVEL GRĂJDARU

Pavel Grăjdaru este pastor executiv la biserica Filadelfia din Chișinău. Originar din Republica Moldova, este căsătorit cu Aliona și sunt părinți a șase copii.

A răspuns chemării lui Dumnezeu din tinerețe și s-a dedicat slujirii Evangheliei. A făcut studii teologice în cadrul Seminarului Teologic Penticostal din Chișinău și a continuat dezvoltarea în cadrul Evangel Teological Seminary, Kiev, Ukraina, unde a obținut titlul de Мaster of Arts în disciplinele creștine.

Își desfășoară activitatea de slujire în cadrul bisericii Filadelfia, Chișinău ca și pastor executiv; coordonator al sistemului grupurilor din cadrul bisericii și este implicat în procesul educațional în cadrul Liceului Moldo-Finlandez în calitate de profesor de religie.

CIPRIAN-FLAVIUS TERINTE

Ciprian-Flavius Terinte este pastor în Biserica Penticostală „Vestea Bună” din București, profesor universitar la Institutul Teologic Penticostal din Bucureşti și conducător de doctorat în cadrul Universității din București.

În cei peste douăzeci de ani de activitate pastorală și universitară a scris numeroase articole teologice, a ținut prelegeri în conferințe academice și pastorale și a publicat cărți ce reflectă interesul său pentru studiul Scripturii și păstorirea Bisericii lui Hristos – Viaţa Bisericii conform metaforelor pauline; Conducerea bisericească în scrierile Noului Testament; Scrierile Noului Testament; Epistola către coloseni. De la text la predică; Odihnă la umbra Celui atotputernic. Meditații biblice din vremea pandemiei.

CRISTINA ERŐS

Cristina Erős, este căsătorită cu Alex de 10 ani și este mama Brianei (5 ani) și a lui Marcus (3 ani). A absolvit Facultatea și Masteratul la Litere în Timișoara, dar mereu a fost pasionată de tot ce ține de tehnologie.

S-a întors în Hațeg în 2016 și a lucrat pentru o firmă de papetărie, birotică și craft ca Manager Vânzări Online timp de 7 ani, coordonând o echipă micuță, dar eficientă de 11 persoane. Din vara anului trecut și-a deschis propria agenție de marketing: YouPlus Agency, iar din primăvara acestui an lucrează full time să crească această agenție.

Viziunea ei este de a ajuta firmele mici și mijlocii să-și crească vânzările în mediul online, folosindu-se de 3 strategii: reclame Social Media (Facebook și Instagram), reclame Google și Email Marketing.

REMUS DUMITRAȘCU

Remus Dumitrașcu este coordonatorul departamentului audio din BCE, în care slujește din 2012. El este pasionat de acest domeniu și vrea ca toate bisericile să aibă un sunet bun.

EMIL MEȘTEREAGĂ

Emil Meștereagă, Pastorul senior al Bisericii Penticostale ”Vestea Bună” din București. Din anul 1997, cadru didactic la Institutul Teologic Penticostal din București. A predat cursurile Limba Greacă a Noului Testament, Hermeneutică Biblică Penticostală, Formarea Spirituală a Slujitorului Penticostal.

Din anul 2015, până în prezent este Pastorul Studenților ITPB și titular la catedra de Misiologie și formare misională.

Emil este membru Fondator al Agenției Penticostale de Misiune Externă și de asemenea membru al Echipei de slujitori penticostali ProLider.

VASILICĂ CROITOR

Născut în nordul țării, pastorul Vasilică s-a mutat în Medgidia în anul 1997, după ce a absolvit Institutul Teologic Penticostal din București, punând astfel bazele unui centru de evanghelizare pentru o zonă extinsă din Dobrogea.

Este membru fondator al APME, Agenția Penticostală de Misiune Externă din România, o organizație aflată în plină dezvoltare, care a trimis peste 80 de misionari pe termen lung în alte națiuni. De-a lungul anilor de slujire a călătorit în diverse națiuni din Asia, Africa și America, promovând misiunea externă.

În prezent slujește și ca Director Executiv al Alianței pentru Răspândirea Evangheliei Acasă (AREA), o mișcare de plantare de biserici în contextul românesc.

Vasilică este un autor și un editor care a publicat peste 100 de cărți sub egida Editurii Succeed Publishing. Prima sa carte, Răscumpărarea memoriei, Cultul Penticostal în Perioada Comunistă a fost publicată în anul 2010.

Împreună cu soția sa, Mihaela, au 3 copii: Denisa (23 ani), Beniamin (21) și Miriam (12). Hobby: cititul, tenisul, limbile străine.

LUCIAN ROTARU

Lucian Rotaru este pastor al Bisericii Betel din Constanța, începând din anul 2010. A studiat teologie pastorală la Institutul Teologic Penticostal din București (absolvent 2007) și teologie sistematică la Institutul Teologic Baptist din București (absolvent 2010). De asemenea, a continuat să studieze teologie practică în cadrul programului ATS de la Big-Impact (absolvent 2013) și în cadrul școlii internaționale Asbury Theological Seminary din Kentucky, SUA (absolvent D.Min. în anul 2019).

Din dorința de a vedea o generație de lideri creștini bine echipați pentru lucrare, este implicat în proiecte frumoase din zona aceasta a slujirii creștine: ProLider, ATS și CRST. Lucian este căsătorit cu Elisabeta (din anul 2008) și e tată a doi copii: Sofia și Mihnea.

ADRIAN VLAD

Adrian Vlad este absolvent al facultății de Teologie pastorală în cadrul Institutului Teologic Penticostal – București (2008) și al programului de master în Istoria gândirii creștine în cadrul Pentecostal Theological Seminary (Tennessee, SUA). A colaborat cu colegiul Ekklesia, ramura din Nashville, TN, predând un curs de specializare (Divine Healing).

Are un doctorat pe Predicare și Leadership în cadrul Seminarului Asbury Theological Seminary din Kentucky SUA. Este vice-președintele asociației ProLider. În 2011 s-a căsătorit cu Ronela-Iemima Vlad și împreună au trei copii, Rebeca, Daniel și Anna.

KEN HARRISON

Pastorul Ken Harrison și soția sa, Raewyn, au slujit cu dragoste și devotament ca pastori seniori/lideri ai bisericii creștine Harvest din Papakura, Auckland, Noua Zeelandă, timp de 40 de ani. În iunie 2019, ei au făcut o tranziție prin instalarea de noi pastori principali la Harvest. Pastorul Ken crede cu tărie în împuternicirea Duhului Sfânt pentru slujire și conducere. El dorește ca oamenii să devină „bărbați și femei ai Cuvântului și ai Duhului".

Ken Harrison are o pregătire educațională solidă, deținând o diplomă în științe și un master în leadership și studii biblice. De-a lungul timpului, el a fost un strateg și un mentor de leadership, oferind sprijin și îndrumare unui număr de persoane și biserici, atât la nivel local, cât și global.

Ken are o inimă pentru înființarea de biserici noi și pentru creșterea constantă a celor existente. În călătoriile sale în Asia, Europa și Africa, el slujește în biserici, școli biblice și oferă îndrumare pastorilor și liderilor.

În prezent, predă cursuri la nivel de licență și masterat la Alphacrucis University College, atât în ​​Australia, cât și în Noua Zeelandă.

Ken și Raewyn apreciază timpul petrecut alături de cei doi copii căsătoriți și de cele două nepoate. Ei iubesc comunitatea bisericii și sunt puternic încrezători în lucrarea de echipă.

MIKE LIND

Pastorul Mike, alături de soția sa, Jan-Marie, sunt pastorii principali la Harvest Christian Church din Papakura.

De 27 de ani slujește cu normă întreagă. De-a lungul timpului a trecut de la o echipă cu mai mulți angajați, la o biserică rurală, unde a slujit timp de 15 ani, pentru ca de 5 ani să se afle, împreună cu soția, în rolurile lor actuale.

Pastorul Mike aduce o cunoștință vastă și experiență largă în ceea ce primește trăirea unei moșteniri prin multe aspecte pozitive ale vieții bisericii. Îi place să încurajeze biserica și crede în puterea experimentării Duhului Sfânt în viața de zi cu zi.

JOHN FUNNELL

Rev. John Funnell este pastorul Bisericii Noddfa din Țara Galilor. A crescut în Londra alături de bunicul său, care este originar din Brăila. John deține o diplomă de licență în Științe și a avut o carieră de succes în afaceri înainte de a se dedica pastoratului. El a urmat seminarul cu Mișcarea Evanghelică din Țara Galilor și a obținut un masterat în teologie și misiune de la Universitatea Durham.

John este un vorbitor frecvent la diverse conferințe, a publicat articole în mai multe publicații și a apărut în numeroase rânduri la BBC, ultima dată discutând despre teoria genului.

Este căsătorit cu o femeie extraordinară și au împreună patru copii biologici si unul adoptat. Îi place să se dedice lecturii, șahului și să fie la zi cu știrile. Este foarte mândru de moștenirea sa românească.

LIDIA BISERICARU

Coordonează programele de dezvoltare a liderilor de școală duminicală din România în cadrul fundației Echipare pentru Generația de Mâine și este parte a echipei de scriere a materialelor publicate de fundație. Din 2009 este profesor de limba și literatura română - limba engleză, licențiată în filologie cu o teză despre opera lui Octavian Paler, timp în care implicarea ei în școala duminicală a fost constantă și intensă, coordonând tabere, VBS-uri și diverse proiecte tematice pentru bisericile din care a făcut sau face parte.

În biserica baptistă Betania din Sibiu, unde este membră, lucrează momentan cu copiii de 10 - 13 ani. În ce privește slujirea la care a fost chemată de Dumnezeu și de oameni, consideră că are cea mai frumoasă și grea misiune: să pună în inima copiilor drag și dor pentru Cer. Își dorește ca prin tot ce face să-i convingă pe cei mici că Dumnezeul care i-a creat există, îi iubește și îi dorește pentru El cu gelozie. Rugăciunea inimii ei este ca fiecare copil cu care lucrează să ajungă să se roage, să citească Biblia și să calce pe urmele lui Hristos toată viața.

OANA GRIGORE

Cu experiență de zeci de ani în public speaking, învățământ și mentorare, vine să împărtășească moduri prin care orice educator poate scoate la iveală ce-i mai bun din elevi. A lucrat cu copii de toate vârstele, de la preșcolari la adolescenți, a fost coordonator de Școală Duminicală, a organizat tabere si VBS-uri. Crede din toată inima că elevii dezinteresați reflectă lipsa de creativitate și de păsare autentică a instructorului și că fiecare poartă amprentele Creatorului.

În trecut, Oana a mentorat ea însăși zeci de tineri și i-a ajutat să-și găsească drumul în viață. În prezent, își folosește experiența motivând elevii cu dificultăți de învățare și de comportament să-și depășească limitele.

ADI CĂLBĂJOS

Antreprenor, om de afaceri pasionat de ucenicie și misiune urbană.

Slujitor în Biserica Penticostala Făclia, Cluj-Napoca.

Membru în echipa de coordonare a lucrării ProLider și lucrării de misiune și ucenicie GUILD

https://www.linkedin.com/in/adi-calbajos-19833b

EUGEN IORDACHE

Eugen este implicat în slujirea grupelor mici din Biserica Emanuel și este pasionat de dezvoltarea procesului uceniciei în biserică prin grupe mici. Din 2006 este pastor asistent la Biserica Emanuel, iar experiența acumulată te va ajuta să ai o viziune de dezvoltare a bisericii prin grupe mici.

Eugen este căsătorit cu Nicoleta și au doi băieți: Nati de 22 de ani și Tavi de 19 ani.

CLAUDIA FERDEAN

Claudia Ferdean coordonează echipa de laudă și închinare a Bisericii Emanuel din Galați. Este pasionată de muzica și își dorește să ajute fiecare membru al echipei de închinare să slujească cu excelență și pasiune. Este căsătorită cu Alex și împreună au doi copii: o fetiță de sapte ani, Antonia, și un băiețel de trei ani, Thomas.

ALINA ȘI ELVIS FILOTE

Alina si Elvis Filote au slujit ca misionari printre studenți timp de 10 ani, după care au început o lucrare printre oameni de afaceri, Leader Impact, care este extinsă în prezent la nivel global.

Au experiență de lucru cu voluntarii și de evanghelizare și ucenicizare.

În prezent au și o afacere de training și coaching unde fac „Business as mission” cu antreprenorii români si echipele lor de management.

SAMUEL BIRO

Samuel Biro este coordonatorul tehnic al Bisericii Harvest Arad. El este si sunetist, producator muzical, chitarist si compozitor cu o experienta de peste 10 ani. Samuel a facut parte din trupa IHOP Timisoara, a fost sunetist in cadrul bisericii Betania Dublin si actualmente este membru in cadrul comunitatii Creation House. Este casatorit cu Alina si impreuna au o fetita pe nume Chloe.

Sesiuni Plenare

Sesiune plenară #1: Cultivarea spiritualității

MIHAI DUMITRAȘCU

Slujirea la care suntem chemați este mult prea mare și mai grea decât posibilitățile noastre, deoarece are în vedere schimbarea oamenilor, nu doar conformarea lor. Numai într-o dependență de Dumnezeu și cu resursele Lui putem duce la bun sfârșit lucrarea încredințată. Așa că dacă porți o nemulțumire sfântă față de status quo ești într-o poziție bună, ea te va duce mereu și mereu la Cel ce poate să îți asigure resursele necesare împlinirii mandatului încredințat.

Sesiune plenară #2: Principii ale succesului spiritual

NELU FILIP​

Orice om normal este interesat de succes. Cele mai vândute cărți sunt cele care oferă secrete al succesului în diferite domenii ale vieții. Există seminarii foarte frecventate, care au ca obiect succesul în afaceri. Alții caută succesul pe alte diverse planuri: succesul în profesie, succesul în relații, succesul financiar, succesul social, etc.

E normal ca și creștinii să dorească să aibă succes... Diferența este că un creștin va căuta succesul prin alte metode decât îl caută ceilalți oameni și de asemenea creștinul își va alege cu atenție mare domeniile în care vrea să aibă succes.

Prioritățile creștinului, cu totul diferite de cele ale necreștinului, îl vor determina pe cel dintâi să caute succesul care să facă bine sufletului său și se va feri de succesele care ar putea să-l ducă la prăbușire spirituală.​

Sesiune plenară #3: Dinamica spiritualității

DORU CÎRDEI​

Cum pot fi ajutați oamenii care încă nu au o relație personală cu Dumnezeu să-L experimenteze? În ce mod pot fi inspirați oamenii care l-au urmat pe Isus să-și aprofundeze relația cu El? Sunt două întrebări centrale vieții și scopului bisericii locale, care indică spre un proces spiritual.

Pentru a se conecta cu Dumnezeu, omul care nu are o relație personală cu Dumnezeu, are nevoie de un mediu favorabil, iar adunările publice ar trebui să asigure acest context al spiritualității publice.

În contrast, pentru a aprofunda relația cu Dumnezeu, persoana care-i aparține lui Cristos, trebuie să practice disciplina timpului devoțional - spiritualitatea privată. Așadar, spiritualitatea publică trebuie să indice spre spiritualitatea privată, să o inspire, iar spiritualitatea privată o precede pe cea publică și îi slujește ei.​

Sesiune plenară #4: Trezirea spirituală: între individual și comunitar​

IOAN SZASZ​

Oare ce aport își aduce individul într-o trezire spirituală? Ține de Dumnezeu, de o persoană, de comunitate sau de toți cei menționați aici să aibă loc o mișcare de trezire? Putem face noi ceva sau este doar intervenția divină? Trezirea pleacă de la individ înspre comunitate sau de la comunitate înspre individ?​

Ateliere

Atelier #1 Predicarea biblică 1. Nivelul începător

CIPRIAN TERINTE​

Acest atelier se adresează lucrătorilor creștini începători în slujirea prin predicare și constă în explorarea unei metode de alcătuire a mesajului biblic.

Atelier #2 Predicarea biblică 2. Nivelul avansat

CIPRIAN TERINTE​

Acest atelier se adresează slujitorilor cu experiență în predicarea biblică și va conține o prelegere privitoare la predicare și studiu biblic și la organizarea celor două activități în slujirea creștină.

Atelier #3 Idei de predare senzorială și afectivă​

LIDIA BISERICARU

Este un atelier în care învățătorii vor discuta despre cele două tipuri de predare și vor descoperi idei practice de a prezenta adevărurile biblice așa încât să rămână întipărite în inima, în mintea, în simțurile copiilor

Atelier #4 Cum învață copiii: stilurile de învățare și inteligențele multiple

OANA GRIGORE

Este un atelier în care învățătorii vor descoperi de ce unii copii par a învăța mai mult decât alții și cum trebuie să predăm așa încât să îi ajutăm pe toți din grupă să fie interesați de ceea ce se discută

Atelier #5 Zece moduri creative de a folosi Biblia la școala duminicală

LIDIA BISERICARU ȘI OANA GRIGORE

Este un atelier în care învățătorii vor înțelege de ce e important să-i învețe pe copii să folosească Biblia nu doar când sunt la grupă, ci toată viața lor! Și cum să facă asta decât învățând să se folosească din plin de orice resurse există în ea și în jurul lor?

Atelier #6 Ucenicia în lucrarea cu tinerii + curricula

FLAVIU COMAN

Este un atelier în care lucrătorii cu tinerii și adolescenții vor înțelege necesitatea și puterea mandatului încredințat de Hristos: Ucenicia! Succesul unei biserici nu stă în numărul de oameni care vin la biserică, ci în numărul de oameni care pleacă... să facă ucenici! (N. Cole) Dacă scopul lucrarii cu tinerii nu este ucenicia tinerilor, atunci riscăm să mergem într-o direcție greșită!

Ucenicia tinerilor și împuternicirea lor pentru a face ucenici la rândul lor este cea mai eficientă formă de a-i conduce spre maturitate și de a-i ajuta să-și traiscă mandatul poruncit de Hristos: duceți-vă și faceți ucenici!

Cum facem ucenici? Cum îi imputernicim pe tineri să facă ucenici la rândul lor? Ce fel de structuri folosim și ce materiale avem la dispoziție? Vino sa descoperim răspunsurile împreună, in cadrul acestui seminar!

Atelier #7 Integrarea tinerilor din afara contextului evanghelic în biserica locală

DORIN DUMITRAȘCU

O lucrare de tineret sănătoasă trebuie să se extindă în permanență către tinerii care nu au fost niciodată expuși la Vestea Bună, pentru că noi nu existăm doar pentru noi și ai noștri, ci suntem comunități ce trebuie să aibă impact în comunitate.

•Cum dezvolt o mentalitate de lider de tineret nu doar pentru tinerii bisericii, ci pentru liceenii și studenții din afara contextului evanghelic?
•Ce să fac pentru a fi auzit de cei care nu vorbesc limba subculturii bisericii mele?
•Cum să ne deschidem spre exterior fără să îi pierdem pe ai noștri?
•Care sunt pașii pentru a îi integra pe tinerii noi în biserică?

Atelier #8 Închinarea în Sfânta sfintelor

CORNELIU MATEI​

Hristos ne-a deschis o Cale nouă, prin slujba lui de Mare Preot, în Sfânta sfintelor, în prezența lui Dumnezeu. Închinarea autentică este cea care ne duce în locul preasfânt, dar pentru asta trebuie să fie în duh și adevăr. Nu de puține ori se ajunge la confundarea emoțiilor, a trăirilor sufletești, a manifestărilor trupului cu trăirile Duhului. Este o tendință tot mai puternică de a cultiva relevanța de dragul relevanței, pierzând din vedere faptul că relevanța trebuie să fie un răspuns al revelației. Vom învăța în acest atelier să ne închinăm în duh și adevăr, nu prin emoțiile sau prin trupul nostru. ​

Atelier #11 De ce unii ajung la bunăstare interioară, iar alții nu?​

LUCIAN ROTARU​

Toți liderii pornesc în slujire cu gândul de a finaliza cu bine slujirea încredințată de Dumnezeu. Totuși, nu toți reușesc să fie eficienți în slujire și să încheie alergarea lor cu bine. În acest atelier vom aborda cauzele pentru care unii lideri eșuează în slujire, pentru ca în atelierul susținut de Adrian Vlad (Cum să obții și cum să menții bunăstarea interioară? ) să continuăm prin a prezenta soluțiilor pentru echiparea liderilor prezenți, ca să slujească lui Dumnezeu cu o inimă bună și să încheie „alergarea” cu bine.

Atelier #12 Cum să obții și cum să menții bunăstarea interioară?​

ADRIAN VLAD​

Toți liderii pornesc în slujire cu gândul de a finaliza cu bine slujirea încredințată de Dumnezeu. Totuși, nu toți reușesc să fie eficienți în slujire și să încheie alergarea lor cu bine. Acest atelier este continuarea atelierului De ce unii ajung la bunăstare interioară, iar alții nu?, susținut de Lucian Rotaru.

În acest atelier vom prezenta soluții pentru echiparea liderilor prezenți, ca să slujească lui Dumnezeu cu o inimă bună și să încheie „alergarea” cu bine.

Atelier #13 Păstorirea bisericii prin ciclurile ei de viață​

MIHAI DUMITRAȘCU​

Rolul conducerii bisericii este să stimuleze și să călăuzească procesul de schimbare prin dezvoltarea și comunicarea viziunii, ținând cont de etapa în care se găsește biserica. Acest atelier îți va prezenta etapele ciclului de viață al unei bisericii și ce ar trebui să știi și să faci pentru a o păstori eficient.

Atelier #14 Influența reciprocă în căsnicie​

LAURENȚIU ȘI CLARA BĂRBULESCU​

Deseori ceea ce-și dorește și planifică soțul nu coincide cu așteptările și planurile soției. Unii spun că dacă te lași influențat de partenerul de viață, este un semn de slăbiciune... Alții că este un semn de inteligență.

Fiecare dintre noi dorește să fie cunoscut și înțeles de cea mai apropiată persoană din viața sa. Iar cunoașterea și înțelegerea depind, într-o mare măsură, și de felul în care acceptăm influența celuilalt în căsnicie.

Gradul în care soțul și soția se lasă influențați unul de celălalt în luarea deciziilor arată cât de sănătoasă este relația lor, prevestind fie o căsnicie frumoasă, trainică, în care cei doi se bucură să stea împreună, fie una plină de lupte, frustrări și dezacorduri.

Dacă doriți, puteți face și TESTUL INFLUENȚEI RECIPROCE, iar în timpul workshop-ului se va face interpretarea rezultatului.

Atelier #15 Gestionarea așteptărilor în familie​

LAURENȚIU ȘI CLARA BĂRBULESCU​

Cu toții avem așteptări… mari și mici. Ce facem cu ele? Cum le comunicăm? Este bine să mă întreb cât mai des: Sunt așteptările mele rezonabile sau mai degrabă pun presiune pe soț/soție/copii? În ce domenii am așteptările cele mai mari?

Așteptările conduc uneori la supărare, mânie și chiar resentimente. Unele dorințe rămân nespuse, iar altele sunt comunicate în mod nepotrivit din cauza emoțiilor.

Workshopul acesta vă ajută să vă clarificați o parte dintre așteptări și să le comunicați într-un mod potrivit.

Atelier #16 Puterea asimilării​

PAVEL GRĂJDARU​

Celebrăm atunci când la evenimentele speciale organizate de bisericile în care slujim participă un număr mare de persoane și, în deosebi, cei ce ne sunt oaspeți. Atunci suntem entuziasmați, energizați și motivați. Dar apoi, devenim triști și nemulțumiți pentru că oaspeții noștri nu revin. Ce este de făcut?

Există un proces, care îi poate transforma pe oaspeții de prima dată în participanți frecvenți, ca apoi să devină ucenici dedicați Domnului Isus.

Acest proces de asimilare are trei etape:
1. PĂSTRAREA
2. ASISTAREA
3.TRANSFORMAREA

Aflăm mai multe detalii în cadrul atelierului: PUTEREA ASIMILĂRII.

Atelier #17 Management organizațional (partea I)​

DORU CÎRDEI​

Apostolul Pavel a explicat modul în trebuie să funcționeze Biserica, comparând Trupul lui Cristos cu organismul uman: „Corpul nostru este format din mai multe părți, fiecare dintre acestea având rolul ei diferit de al celorlalte. În mod asemănător, în Cristos, noi care suntem mulți, formăm un singur organism." (Romani 12:4-5 BVA).

Bisericile locale diferă una de cealaltă în aparență, așa cum și oamenii sunt diferiți la înfățișate, însă în mod funcțional toate bisericile au la bază aceleași sisteme, precum și toți oamenii trăiesc grație sistemelor vitale comune, caracteristice organismului uman. În cadrul acestui atelier (partea A și partea B) vom analiza împreună opt sisteme vitale ale bisericii și managementul organizațional în vederea funcționării lor optime. ​

Atelier #18 Management organizațional (partea II)

DORU CÎRDEI​

Apostolul Pavel a explicat modul în trebuie să funcționeze Biserica, comparând Trupul lui Cristos cu organismul uman: „Corpul nostru este format din mai multe părți, fiecare dintre acestea având rolul ei diferit de al celorlalte. În mod asemănător, în Cristos, noi care suntem mulți, formăm un singur organism." (Romani 12:4-5 BVA).

Bisericile locale diferă una de cealaltă în aparență, așa cum și oamenii sunt diferiți la înfățișate, însă în mod funcțional toate bisericile au la bază aceleași sisteme, precum și toți oamenii trăiesc grație sistemelor vitale comune, caracteristice organismului uman. În cadrul acestui atelier (partea A și partea B) vom analiza împreună opt sisteme vitale ale bisericii și managementul organizațional în vederea funcționării lor optime. ​

Atelier# 19 LGBT+ Învață din greșelile Bisericii Occidentale​

JOHN FUNNELL​

Mișcarea LGBT+ a saturat cultura britanică, iar răspunsul Bisericii a fost teribil. Diferite denominații au făcut fie greșeala de a susține practica, fie de a demoniza oamenii.

Alătură-te acestui atelier pentru a înțelege mai bine unde a greșit Biserica din Marea Britanie și pentru a învăța din greșelile făcute în pregătirea pentru acest fenomen în creștere, care se răspândește în România. ​

Atelier #20 Construirea unei comunități creștine autentice într-un mediu post-industrial​

JOHN FUNNELL​

În anul 2014, pastorul John a preluat păstorirea unei biserici într-o zonă săracă a văilor din Țara Galilor, UK, unde se mai adunau doar o mână de suflete și care se confrunta cu un iminent faliment. Astăzi, acea biserică prosperă și slujește săptămânal la peste 300 de persoane prin diferite slujiri și conduce o Școală Biblică pentru echiparea următoarei generații de lideri.

Văile din Țara Galilor au fost cândva renumite pentru producția de cărbune, fier și oțel, dar acum acestea nu mai sunt decât un pustiu post-industrial având rata șomajului ridicată.

Țara Galilor, această Țară a Trezirilor spirituale, este presărată cu capele abandonate și închise. Unicitatea Bisericii Nodfa constă într-o creștere semnificativă, în special în privința bărbaților tineri.

Participă la acest atelier în care pastorul John va împărtăși experiențele și lecțiile învățate în provocarea de a ajunge cu Evanghelia în comunitate. ​

Atelier #21 Principii pentru integrarea credinței și profesiei în misiune și ucenicie urbană

ADI CĂLBĂJOS​

Cum sa devenim agenți ai schimbării în societate, promovând misiunea și ucenicie în oraș?

Atelier #22 Aplicații practice pentru integrarea credinței și profesiei în misiune și ucenicie urbană

ADI CĂLBĂJOS​

Aplicații practice pentru integrarea credinței și profesiei în misiune și ucenicie urbană Modele și exemple practice de contexte de misiunea și ucenicie pentru lideri.

Atelier #23 Inspiră, Împărtășește, Implică: Strategii de Promovare a Bisericii prin Marketing Digital​

CRISTINA ERŐS​

Conținut:

•INSPIRĂ: Strategii de conținut în social media, cu exemple din lumea creștină
•ÎMPĂRTĂȘEȘTE: Modalități de promovare evenimente prin Google și Facebook
•IMPLICĂ: Strategii de implicare a comunității în acțiunile Bisericii ​

Atelier #25 Metode contemporane de evanghelizare

VASILICĂ CROITOR​

Învățăm să folosim tehnologia și instrumentele de comunicare moderne pentru prezentarea Evangheliei și facerea de ucenici.

Atelier #26 Pregătirea mixerului audio pentru nevoile unui eveniment

REMUS DUMITRAȘCU​

În acest atelier, vom discuta despre capacitățile mixerelor din familia X de la Behringer (X32, XAir, XR, etc) și cum să pregătești o scenă pentru contextul din biserica ta. Vom explora împreună cum să așezi canalele pe mixer și să folosești la maxim resursele lui pentru a face diferența între un eveniment haotic și unul bine organizat.

Vom învăța cum să organizăm canalele pe mixer, vom discuta despre tehnici de rutare și asignare a canalelor, astfel încât să putem gestiona cu ușurință diferitele surse audio, cum ar fi microfoanele, instrumentele muzicale sau sursele digitale.

Vom dedica timp pentru a pregăti o scenă adecvată contextului din biserica ta. Vom analiza împreună cum să adaptezi aranjarea mixerului pentru diferite tipuri de evenimente, cum ar fi slujbe, concerte sau tabere.

În cadrul atelierului, vom avea parte și de o parte practică, unde vom utiliza aplicația X32-Edit/X-Air-Edit pentru a pregăti scenele de sunet. Te rog să aduci cu tine un laptop pentru a putea lucra eficient în timpul sesiunii practice.

Atelier #27 Semnificația Botezului cu Duhul Sfânt, pentru o slujire împuternicită

EMIL MEȘTEREAGĂ​

O privire de ansamblu asupra învățăturilor biblice referitoare la Botezul cu Duhul Sfânt și punerea acestei experiențe în contextul unei trăiri și a unei slujiri, prin Duhul Sfânt.​

Atelier #28 Premisele experimentării unei slujiri împuternicite de Duhul Sfânt

EMIL MEȘTEREAGĂ​

Înțelegerea simbiozei dintre efortul și echiparea umană și manifestarea supranaturală a harismelor Dului Sfânt în viața și lucrarea slujitorului penticostal.

Atelier #29 Caracteristicile unei treziri autentice. Cum evaluăm o mișcare de trezire?

IOAN SZASZ​

Nu de puține ori se confundă o trezire spirituală cu o anumită trăire emoțională sau cu o mișcare socială. Totuși o trezire spirituală este mai mult decât atât. Ne vom uita la ce spune Biblia și istoria trezirilor spirituale pentru a înțelege ce este cu adevărat o astfel de trăire.​

Atelier #30 Experimentând pe Dumnezeu în viața noastră de zi cu zi

KEN HARRISON

În acest atelier vom învăța ce presupune umblarea în Duhul Sfânt conform Cuvântului lui Dumnezeu (Galateni 5:25 și 1 Ioan 1:7a).

Noi trebuie să cunoaștem voia lui Dumnezeu pentru viața noastră și să trăim în acord cu aceasta. De aceea trebuie să fim gata să recunoaștem modurile în care ne conduce Duhul Sfânt.

Duhul ne învață, ne confirmă voia Lui, ne vorbește, ne ajută să ne rugăm, ne oprește de la anumite lucruri, ne oferă siguranță.

Această sesiune se va încheia cu aplicații și cu un timp de întrebări și răspunsuri.​

Atelier#31 Leadership Legacy (Moștenirea unui lider)

MIKE LIND​

Conducem cu scop și cu pasiune. Știi care va fi moștenirea ta? Va fi ceva pentru care vei fi amintit doar atunci când nu vei mai fi?

Dacă ți-ai trăi moștenirea acum? Cum ar fi dacă viziunea ta pentru viitor, moștenirea ta, este evidentă în tot ceea ce faci, în fiecare zi? Se poate întâmpla. Cine suntem și ceea ce trăim astăzi ne modelează moștenirea pentru mâine.

Legacy Leadership este înseamnă să-ți trăiești moștenirea, nu să lași o moștenire.​

Atelier#32 Creșterea bisericii prin grupe mici

EUGEN IORDACHE​

Grupul mic este vital pentru o biserică. Îl consider inima bisericii. Aici oamenii dezvoltă relații de încredere și experimentează puterea Cuvântului lui Dumnezeu în viața lor. Este contextul cel mai potrivit pentru a se dezvolta, pentru a primi răspunsuri la întrebări și pentru a experimenta eliberarea de care au atâta nevoie ca să trăiască o viața de victorie.

Am experimentat în diferite etape ale vieții ce înseamnă să fac parte dintr-un grup mic și cum să conduc un grup mic și pot spune că atmosfera unui grup mic are în ea ceva din Dumnezeu, care ne face să creștem tot mai mult în caracter, cunoștințe și îndemânări.

Acest atelier își propune să prezinte cum poate să crească o biserică prin grupe mici. O creștere cantitativă, dar și calitativă.

Participanții la acest atelier vor primi:
•Motivare și viziune pentru a sluji ca lideri la un grup mic
•Idei despre cum ar putea începe un grup mic
•Resurse (curricule) pentru diferite tipuri de grupe

Materialul pe care îl va primi fiecare participant va conține idei și resurse pentru dezvoltarea unei rețele de grupe mici.​

Atelier#33 Structuri funcționale în coordonarea echipei de închinare

CLAUDIA FERDEAN​

Cel mai bun mod de a elimina stresul din slujirea prin muzica, este organizarea și pregătirea. În orice organizație de calitate sunt coduri clare de comportament și așteptări concrete. Scopul închinarii este de a-L lăuda pe Isus, de a-I sluji lui Dumnezeu, de a experimenta prezența Duhului Sfant, de a-L admira prin laudă și mulțumire și totodată suntem împrospătați și binecuvântați de Domnul. Pentru a ajuta biserica să experimenteze acest lucru măreț, echipa de închinare nu trebuie sa fie o piedică, ci mijlocul prin care oamenii sunt conduși în prezența lui Dumnezeu prin muzica.

Cum putem să organizăm echipa și cum ar trebui să ne pregătim pentru o slujire cat mai eficientă? -este întrebarea la care vom răspunde în cadrul acestui seminar. ​

Atelier#34 Cum să-ți recapeți energia în timp ce slujești?

ALINA ȘI ELVIS FILOTE​

În slujirea noastră către alții sunt multe nevoi și urgențe. Uneori rămânem fără resurse și ne epuizam.

Cum îți recapeți energia emoțională în timp ce slujești? Cum te reconectezi la viziune în timp ce sunt atât de mute focuri de stins? Care sunt nevoile emoționale ale sufletului nostru la care să dăm atenție în timp ce slujim? Cum ne umplem rezervoarele de energie spirituală și emoțională, și cum slujim dintr-o inima plină? ​

Atelier#35 Rolul sunetistului în Biserică

SAMUEL BIRO

Sunetistul este o extensie a echipei de inchinare si ceea ce face el poate sa susinta momentul inchinarii sau sa distraga. In acest atelier vom aborda subiecte ca: construirea unui mix, cum putem face fata situatilor de criza care pot aparea pe parcurs, cum putem fi proactivi si conectati cu tot ce se intampla pe scena, maximizarea potentialului echipamentului pe care il avem si relationarea cu trupa de inchinare si pastorul.

Detalii Organizatorice

Cum plătesc?

Până pe 15 septembrie taxa este de 350 lei și include: materialele conferinței, pauzele de cafea, masa de prânz de vineri și sâmbătă și cina de joi și vineri. Dacă optezi fără cina de joi și vineri, taxa este 290 lei.

După 15 septembrie taxa va fi de 400 lei/340 lei (fără cina de joi și vineri).
La grupuri de 5 participanți se oferă reducere de 10%.

Plata se va efectua în contul de mai jos:
Nume cont: Biserica Creștină Emanuel
Bancă: Banca Comercială Română
Adresa băncii: Str. Brăilei nr. 35, Galați, 800306
IBAN: RO70RNCB0141032879200001
SWIFT: RNCBROBUXXX
Cu specificarea: donație conferință pentru <Numele participantului>

Înscrieri​

Conferința va fi cu prezență fizică.
Termenul limită pentru înscrieri este de 28 septembrie (în limita locurilor disponibile). După ce ai achitat taxa apasă pe butonul de mai jos ca să te înscrii

Program

Joi, 5 octombrie

16:00 - 17:45
Sosirea participanților, înregistrare, cafea

17:45 - 18:45
Cina

19:00 - 21:00
Sesiune plenară 1 (închinare și mesaj: Mihai Dumitrașcu)

Vineri, 6 octombrie

9:00 - 10:30
Sesiune plenară 2 (închinare și mesaj: Nelu Filip)

10:30 - 11:00
Pauză de cafea

11:00 - 12:30
Sesiune ateliere nr. 1

12:30 - 14:00
Masa de prânz, interacțiune

14:00 - 15:30
Sesiune ateliere nr. 2

15:30 - 16:00
Pauză de cafea

16:00 - 17:30
Sesiune ateliere nr. 3

17:30 - 18:00
Pauză

18:00 - 19:30
Sesiune plenară nr. 3 (închinare și mesaj: Doru Cîrdei)

19:30
Cina

Sâmbătă, 7 octombrie

9:00 - 10:30
Sesiune ateliere nr. 4

10:30 - 11:00
Pauză de cafea

11:00 - 12:15
Sesiune ateliere nr. 5

12:15 - 12:30
Pauză

12:30 - 13:45
Sesiune plenară nr. 4 (închinare și mesaj: Ioan Szasz)

13:45
Prânz

Contact

secretariatemanuelgalati@gmail.com

Sugestii de cazare​

Vino să fii împreună cu noi!

Vino să fii împreună cu noi!

Duminică

Începând cu ora 11:00

Miercuri

Începând cu ora 19:00

© 2023 Biserica Creștină Emanuel Galați. Toate drepturile rezervate.